Ik ben een hartpatiënt

U heeft instabiele angina pectoris of een hartinfarct (hartaanval) gehad en bent daardoor in het ziekenhuis opgenomen. Dit betekent dat u vanaf nu hartpatiënt bent. Dat is een beangstigende en ingrijpende gebeurtenis, zowel voor uzelf als voor uw omgeving.

Direct naar

  Close

   Alles over mijn hart

   De spieren en organen in uw lichaam hebben zuurstof en voedingsstoffen nodig. Het bloed zorgt dat deze stoffen naar de juiste plaatsen in het lichaam vervoerd worden.

   Hoe werkt mijn hart
   Lees meer

   Alles over een hartinfarct

   Als de kransslagader tijdelijk of gedeeltelijk verstopt is, krijgt het hart te weinig zuurstof waardoor er een drukkende pijn op de borst ontstaat.

   Alles over een hartinfarct

   Hoe verandert mijn leven?

   Ineens bent u een hartpatiënt. Wat staat u allemaal te wachten? Hoe ziet uw toekomst er uit?

   AstraZeneca-Image- Copy 60
   Hoe verandert mijn leven?

   Revalideren na een hartinfarct

   De bedoeling van hartrevalidatie is dat u leert omgaan met de gevolgen van uw hartaandoening. In een hartrevalidatieprogramma leert u uw lichamelijke grenzen kennen en verleggen. Het aanpassen van uw leefstijl is een belangrijk onderdeel van de hartrevalidatie.

   Revalideren na een hartinfarct

   Gesprek voorbereiden met je arts

   U heeft instabiele angina pectoris of een hartinfarct (hartaanval) gehad en bent daardoor in het ziekenhuis opgenomen. Dit betekent dat u vanaf nu hartpatiënt bent. Het eerste jaar na een hartinfarct komt u voor controle een aantal keer terug bij de arts.

   Gesprek voorbereiden met je arts

   Hulpmiddelen

   Om de kans op een eventueel nieuw hartinfarct aanzienlijk te verkleinen is het belangrijk dat u naast het innemen van uw medicijnen ook de leefstijl aanpast. U vindt hier een aantal hulpmiddelen welke u hierbij kunnen helpen.

   Hulpmiddelen

   Veelgestelde vragen

   Veelgestelde vragen en antwoorden rondom het ontstaan, voorkomen en het behandelen van een hartinfarct voor u op een rij.

   Veelgestelde vragen