Medicijngebruik

Na een hartaanval moeten mensen meestal medicijnen gebruiken. Het zijn 5 verschillende soorten medicijnen die de kans op een (nieuw) hartinfarct helpen te verkleinen. Daarnaast zijn natuurlijk de veranderingen in uw leefstijl hierbij ook heel belangrijk. Welke medicijnen u precies krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie.
Het is heel belangrijk dat u de medicijnen elke keer precies zo inneemt als uw arts u heeft voorgeschreven. Als u de medicijnen niet goed inneemt bent u minder beschermd en heeft u een grotere kans op een hartinfarct!

Direct naar

  Close

   Overzicht medicijnen

   De meeste mensen die een hartinfarct hebben gehad krijgen vijf verschillende soorten medicijnen om de kans op een nieuw hartinfarct te verkleinen. De standaard medicijnen na een hartinfarct ziet u dit in dit overzicht.

   Overzicht medicijnen

   Waarom is het belangrijk om mijn medicijnen trouw in te nemen?

   Het is heel belangrijk dat u de medicijnen elke keer precies zo inneemt als uw arts u heeft voorgeschreven. Als u de medicijnen niet goed inneemt bent u minder beschermd en heeft u een grotere kans op een hartinfarct!

   Lees meer

   Hulpmiddelen

   Om de kans op een eventueel nieuw hartinfarct aanzienlijk te verkleinen is het belangrijk dat u naast het innemen van uw medicijnen ook de leefstijl aanpast. U vindt hier een aantal hulpmiddelen welke u hierbij kunnen helpen.

   Hulpmiddelen

   Veelgestelde vragen

   Veelgestelde vragen en antwoorden rondom het ontstaan, voorkomen en het behandelen van een hartinfarct voor u op een rij.

   Veelgestelde vragen